Dakinspectie

Voor een dakinspectie staan wij graag voor u klaar, wanneer je een bedrijfspand of woning aankoopt is het soms verstandig hier een inspectie op los te laten door een gespecialiseerd bedrijf. Ook voor bestaande gebouweigenaren is het fijn om een van de belangrijkste onderdelen van het gebouwschil inzichtelijk te maken. Wij kijken naar de staat van het dak en de opbouw ervan, ook kijken we kritisch naar detailleringen, denk aan beluchters, hemelwaterafvoeren en randafwerkingen. Aan de hand van de inspectie maken wij een meer jaren onderhoudsplan (MJOP) hierin geven wij duidelijk aan welke punten aandacht nodig hebben op welk termijn, dit is handig zo weet je precies welke kosten er op welk termijn aan komen.

Wat is een dakinspectie?

Wanneer wij een dakinspectie uitvoeren doen we een 0 meting, met deze meting gaan we stapsgewijs door de opbouw van het dakbedekking pakket.
Met een dak boor halen we een sample uit het dak zodat we kunnen zien hoe deze is opgebouwd, hiermee kunnen wij zien wat voor soort dampremmer er is gebruikt, hoe dik de isolatie is en van wat voor soort materiaal en in welke staat deze verkeerd.


Verder kunnen we hieruit op maken uit hoeveel lagen het pakket bestaat, naast de sample bekijken we ook de staat van de huidige dakbedekking, hierbij kijken we naar scheurvorming in de dakbedekking en naar de dwars en langs naden. Ook beoordelen we detailleringen zoals de randafwerking, hemelwater afvoeren, beluchters, schoorstenen en dakluiken.
Als het hele pakket beoordeeld is word alle informatie inzichtelijk gemaakt in een duidelijk inspectierapport.

estimated_quoteArtboard 3

Vraag een gratis offerte aan 

Neem contact met ons op

Waarom een dakinspectie?


Als je een dakinspectie uit laat voeren kun je een hoop kosten besparen en een hoop vervelende onverwachte kosten voor zijn. Veel mensen zien een dak niet altijd als een belangrijk onderdeel van de woning, tot de dag dat je thuis komt en het water naar binnen loopt en er een hoop gevolg schade is ontstaan binnen in de woning of bedrijfspand.
Daarom is het inspecteren van het dak een belangrijk onderdeel, zo ben je er in veel gevallen vroegtijdig bij. Wist je dat er in een inspectie rapport ook toekomstige zaken worden meegenomen?
Zo weet je precies welke kosten er op welk termijn aan zitten te komen aan het dak.
Ook is het handig voor als je het dak wilt verduurzamen, hierbij is het belangrijk om te weten welk pakket er op het platte dak verwerkt is en met wat voor isolatiewaarde er is gewerkt.
Bij het verduurzamen van de woning worden isolatie waardes opgekrikt en een duurzaam dakbedekking systeem verwerkt.

Wat kost een dakinspectie?


Een dakinspectie kost gemiddeld 150 tot 250 euro, dit is afhankelijk van het formaat woning of pand.
Wil je een inspectie inclusief afname van dienst voor bijv. een dak lekkage? Dan is hebben wij een vast tarief van 250 euro Exclusief BTW. Hiervoor voeren wij reparaties uit binnen de m2 met 1 uur arbeid en zit hier voorrijkosten in verwerkt.

Dakinspectie Zuid-Holland

Vdp dakbedekking is de specialist in dakinspecties aan daken voor vastgoed beheerders, VVE verenigingen, particulieren en aannemers.
In geheel regio Zuid-Holland.

Locaties buiten de regio zijn bespreekbaar.

Wat gebeurd er na een dakinspectie?

Na de dakinspectie ontvangt u dan een inspectie rapport, ook wel een meer jaren onderhoudsplan (MJOP) genoemd.
In dit rapport worden alle onderdelen beoordeeld en word jou inzichtelijk gemaakt wat voor onderhoud er aan komt en op welk termijn. Ook weet je gelijk wat voor kosten er aan verbonden zijn en waar je op lange termijn rekening mee moet houden.

Bij vdp dakbedekking zijn we gespecialiseerd in het inspecteren van daken en maken jouw dak inzichtelijk. Wij inspecteren alle soorten daken zoals bitumen of kunststof dakbedekking.

Wij doen inspecties op woningen, daken van vastgoed beheerders,

Vve verenigingen en bedrijf panden.

Bij deze inspecties worden er insnijdingen gemaakt om te kijken wat de opbouw van het dak is.

Wij kijken bijvoorbeeld naar.

  • Bestaande dakopbouw,
  • De isolatiewaarde van de bestaande constructie,
  • De materiaalkeuze,
  • De bevestigingskeuze en of randstroken stormvast zijn.


Share by: