De noodzaak voor het regelmatig plegen van onderhoud is hoog. Veelvoorkomende schade aan een dak is niet direct zichtbaar. Daarnaast is schade aan het dak wat in een vroeg stadium wordt ontdekt vaak snel en voor een lage prijs op te lossen. Wacht je te lang hiermee, dan is de kans op ernstige lekkage groot. Dit kan voor veel overlast zorgen en de reparaties zullen ook vele malen duurder zijn dan die van preventief onderhoud. Het is mogelijk om zelf twee keer per jaar je dak op te gaan en je dakbedekking en dakgoot te controleren op schade. Het is nog veel beter om onze professionals hiervoor in te schakelen. Niet alleen voeren zij de controle grondiger en veiliger uit dan je zelf kan, bij (beginnende) schade zullen ze ook direct een oplossing hebben.

Het belang van dakonderhoud in Rotterdam

Waarom is het onderhouden van je dak zo essentieel? Het komt er simpelweg op neer dat je met dakonderhoud in Zuid-Holland lekkages voorkomt. En je beschermt het houtwerk onder je dak tegen rotting. Ook voorkom je dat er vocht tussen je dakbedekking en hout of beton terecht komt. Dit zijn extreme voorbeelden van als het misgaat met je dak. Maar helaas zijn deze problemen pas waar te nemen als de problemen zijn geëscaleerd. Want het controleren van de ruimte tussen bedekking en dak is niet zo eenvoudig voor de meeste mensen.

Onze dakdekkers weten deze potentiële zwakke plekken snel te lokaliseren. Hierdoor zijn ze in staat snel met een oplossing te komen en eventuele beginnende schade te herstellen. Als de schade aan de dakbedekking al te groot is dan kan dit vaak niet meer gerepareerd worden. Dan zullen wij een deel van je dakbedekking moeten vervangen. Dit is uiteraard een stuk kostbaarder dan een routine reparatie. Echter, dit doen wij graag voor je.

Neem nu contact met ons op voor het plannen van een dakinspectie, en voorkom hoge kosten en ongewenste lekkage in de toekomst!