Zinken deklijst laten plaatsen

Zinken deklijst laten plaatsen in Rotterdam

Een nieuwe of compleet gerenoveerde woning moet uiteraard van dakbedekking worden voorzien. VDP Dakbedekking uit Rotterdam kan je dak onder andere bedekken met dakpannen, dakleer en shingels. De dakranden kunnen echter niet met je gekozen dakbedekking worden afgewerkt. Om er toch voor te zorgen dat het complete dak goed beschermt is tegen de elementen wordt aangeraden de dakrand van een zinken deklijst te voorzien. Niet alleen beschermt dit je dak en je woning tegen regen en wind, ook wordt je dak er een stuk stijlvoller van en ziet je huis of bedrijfspand er mooier afgewerkt uit. Onze dakdekkers installeren een zinken daklijst in Rotterdam en omgeving op een efficiënte en uiterst nauwkeurige wijze. Wij staan je bij in zowel de installatie als het onderhoud van de zinken deklijst. En mocht dit nodig zijn, dan voeren wij ook reparaties uit. Voor een afspraak voor werk aan je zinken deklijst raden we aan nu direct contact met ons op te nemen!

Het plaatsen van een zinken deklijst is vakwerk

Het lijkt misschien een goed plan om de deklijst zelf te installeren. Je hebt immers al een aardig bedrag betaald voor het plaatsen van de dakbedekking door een professional. Het is echter onverstandig om te besparen op de plaatsing van een zinken deklijst. Zowel vanuit een kwalitatief oogpunt – als je de installatie niet goed uitvoert heb je grote kans op lekkage – als van een veiligheidsoogpunt. Werken op en aan het dak komt immers met de nodige risico’s. Onze vakmensen zijn uiteraard op de hoogte van het werken op hoogte en nemen de nodige maatregelen. Ook is ons team van dakdekkers ervaren en weten precies hoe een zinken deklijst exact geïnstalleerd dient te worden. Houd je bijvoorbeeld geen rekening met het uitzetten van de deklijst als gevolg van temperatuurverschillen dan zal je deklijst zeker gaan lekken. Het is mogelijk om het zelf te doen, maar wij raden je voor bovenstaande reden toch af.

dakgoten Rotterdam
zinkwerk rotterdam

Het repareren en onderhouden van een zinken deklijst

Zelfs een goed geïnstalleerde zinken deklijst raakt in de loop der tijd versleten. De aansluiting met de dakrand gaat kieren bijvoorbeeld. Hierdoor raakt er regenwater onder de dekijst. Dit water trekt vervolgens in de muren van je huis. Hierdoor kan er schimmelvorming ontstaan of het houtwerk in je dak kan gaan rotten. Uiteraard een zeer onwenselijke situatie! Bel ons vandaag nog om je deklijst te controleren op eventuele slijtage. Wij repareren dit dan direct!