Groendaken

Groendaken in Rotterdam

Wil je een groendak laten aanleggen in Rotterdam? Een groendak is een plat of hellende dak dat is begroeid met planten. Dit kan allerlei soorten beplanting zijn. Denk bijvoorbeeld aan mossen, grassen kruiden en vetpllanten. Groendaken zien er mooi uit, maar ze hebben ook enkele voordelen:

  • De waarde van je woning neemt er van toe
  • Het dak is beter geïsoleerd voor zowel temperatuur als geluid
  • Het creëert een natuurlijke airconditioning
  • Het filter de buitenlucht van schadelijke stoffen
  • Je dak gaat er ongeveer 20 jaar langer van mee!
  • Het levert een positieve bijdrage aan het klimaat
  • Het verlaagt de onderhoudskosten van je dak
  • Het verlaagt je energiekosten

Deze voordelen maken het aanleggen van een groendak in Rotterdam een zeer lucratieve keuze. Met een groendak krijgt je dak een natuurlijke uitstraling. En de praktische en financiële voordelen maken het ook nog eens een erg verstandige investering. Of je nu een echte natuurijkhebber bent of niet! VDP Dakdekking helpt je graag bij de aanleg van je groendak in Zuid Holland.

20160125_13463

Wat voor soort groendaken bestaan er?

Afhankelijk van het soort beplanting zijn er twee typen groendaken. Extensieve groendaken hebben geen grote belasting op de dakconstructie. Dit komt doordat voor de begroeiing van dit soort groendaken voornamelijk ‘kleine’ en onderhoudsarme planten wordt gekozen. Dit zijn grassen, kruiden, en vetplanten. Het grote voordeel van dit type groendak is dat het zowel op een hellend als plat dak kan worden aangelegd. Het is niet mogelijk om intensief te tuinieren op een extensief groendak. Dit in tegenstelling tot een intensief groendak. Op dit soort groendaken staat veel grotere beplanting. Denk aan bomen en struiken! Het onderhoud van een intensief dak is dan ook een stuk veeleisender. Het is in de meeste gevallen alleen mogelijk om een intensief groendak aan te leggen als het dak hier speciaal voor is ontworpen. Daarom zie je dit voornamelijk bij nieuwbouw. Vanzelfsprekend is de belasting op de dakconstructie aanzienlijk.

VDP Dakbedekking kan je adviseren bij de mogelijkheden voor de aanleg van een groendak op jouw woning.  Neem contact met ons op en we zullen je dak inspecteren en samen een ontwerp maken voor jouw groendak!

Bereikbaarheid

Wij zijn 24/7 bereikbaar om u te helpen met uw problemen rondom het dak. Na 17:00 zijn wij alleen bereikbaar voor noodgevallen.

Vdp dakbedekking
sasboutstraat 146
2614 CV Delft

Email:     info@vdpdakbedekking.nl

Telefoon:   +316-14177741

Wij zijn 24/7 beschikbaar om u te helpen.

Belons +316-14177741