Dakleer leggen

Geen woning kan zonder hemelwaterafvoer. Regenwater wordt snel afgevoerd naar de riolering dankzij een goed gebouwde hemelwaterafvoer. Het regenwater zou via de buitenmuren naar de grond stromen als de afvoer niet (goed) functioneert. Met overstromingen om je huis tot gevolg. En omdat muren een deel van het water absorberen, zal je woning binnen korte tijd last hebben van schimmelvorming. Dit is zeer ongezond. Kortom: hemelwaterafvoer is essentieel. De juiste installatie, het onderhoud en eventuele reparaties moeten dus professioneel worden aangepakt. Ons team heeft hier gelukkig veel ervaring mee. Het aanleggen en onderhouden van hemelwaterafvoer in Rotterdam doen wij dan ook graag voor je!

vdp dakbedekking

De installatie van hemelwaterafvoer

Wat voor dakbedekking een gebouw ook heeft, het hemelwater zal er langs naar beneden stromen. Aan de onderkant, bij de rand van het dak, wordt het opgevangen door de dakgoten. Het is dus belangrijk dat de muren zo droog mogelijk blijven, daarom moet de dakgoot zo strak mogelijk aansluiten op het zak zelf. Als het water in de dakgoot is gestroomd dan zal het zo snel mogelijk naar de regenpijpen moeten stromen. Vandaar gaat het regen- en smeltwater naar de centrale riolering. Natuurlijk moet ook de aansluiting tussen regenpijp en dakgoot lekvrij zijn. Het is ook verstandig om een bladvanger te installeren om verstoppingen te voorkomen. Hemelwaterafvoer komt in zowel zinken als kunststoffen vormen voor. Wij kunnen je adviseren met het juiste materiaal voor jouw situatie.

Onderhoud van hemelwaterafvoer in Rotterdam

Voorkomen is beter dan genezen. Het is dus verstandig om hemelwaterafvoer regelmatig te laten controleren op eventueel benodigd onderhoud. Zo voorkom je lekkages in de toekomst. Wij adviseren altijd om minimaal elke drie jaar langs te komen om te checken op (beginnende) beschadigingen. Wil je ons ook jouw dakgoten en regenpijpen preventief laten controleren? Neem dan contact op en maak een afspraak. Onze dakdekkers komen langs in Rotterdam en Zuid-Holland en zullen indien nodig de essentiële reparaties direct uitvoeren!