Onderhoud voor uw dak

Bent u op zoek naar een dakdekkersbedrijf die betrouwbaar is en bewezen kwaliteit levert als het gaat om onderhoud of herstellen van platte daken? VDP Dakbedekking in Hoogvliet onderhoudt en herstelt elk dak met verschillende soorten dakbedekkingen zoals bitumineuze dakbedekking en EPDM dakbedekking.

3 tips om uw dak in goede conditie te houden

VDP Dakbedekking komt regelmatig problemen tegen. Laat het onderhoud niet versloffen en check regelmatig op de volgende punten:
  • De aansluitingen van het dak op de regenwaterafvoeren; bij een plat dak zijn dit die plaatsen waar water blijft staan (algengroei/verwering)
  • De aansluitingen van het dak op opgaande muren (meestal met loodslabben waterdicht afgewerkt) optrekkend water. Dit kan het geval zijn bij lage dakopstanden en plasvorming. Til ter controle na een regenbui een loodslabbe op.
  • Stuiknaden van daktrimmen. Veelal zijn hier al van afstand lekstrepen te zien.

Voorkom lekkage! Wij onderhouden uw dak

Om uw dak in een goede conditie te houden is onderhoud dan ook cruciaal. Een aantal aandachtspunten waar wij op letten als wij een dak inspecteren om te voorkomen dat een plat dak gaat lekken zijn:
  • Dakranden. Deze hebben meer te lijden van weer en wind dan vlakliggende dakbedekking.
  • De schutlaag van leislag. Deze verweert (verdwijnt) en de UV-straling veroorzaakt ontbinding van het bitumineuze materiaal.
  • Regen. Dit spoelt het ontbonden materiaal weg, waardoor onderliggend bitumineus materiaal oxideert.
  • In 3 tot 5 jaar later heeft de dakrand een nieuwe laag dakbedekking nodig.
  • Afhankelijk van het type dakbedekking is opnieuw instrooien om de 7 tot 10 jaar nodig.

Maak snel een afspraak

Als u op zoek bent naar dakdekkersbedrijven en specifiek EPDM dakdekkers, geïnteresseerd bent in de aanleg van groene daken, uw dak wilt gebruiken om energie te besparen of eenvoudigweg een plat dak wilt vernieuwen, voor elke klus kunt u bij VDP Dakbedekking terecht. VDP Dakbedekking is de specialist als het gaat om dakbedekking bij u in de buurt. Laat VDP uw dak controleren! Neem contact met ons op en wij maken graag een afspraak met u.