De dakbedekking van platte daken heeft veel te verduren. Met name regen en UV straling van de zon verweren de bitumineuze dakbedekking van veel platte daken. Het gevolg is dat vocht kan binnendringen wat uiteindelijk zal leiden tot lekkages in huis of uw bedrijfspand. Een plat dak vernieuwen kan een dure uitgave zijn, zorg dan ook dat deze goed onderhouden wordt.

Heeft u een plat dak? Dakdekkersbedrijven komen regelmatig problemen tegen. Goed onderhouden daken hoeven niet snel vernieuwd te worden. Laat dan ook het onderhoud van uw dak niet versloffen en check regelmatig op de volgende punten:

  • De aansluitingen van het dak op de regenwaterafvoeren; bij een plat dak zijn dit die plaatsen waar water blijft staan (algengroei/verwering)
  • De aansluitingen van het dak op opgaande muren (meestal met loodslabben waterdicht afgewerkt)
  • Optrekkend water. Dit kan het geval zijn bij lage dakopstanden en plasvorming. Til ter controle na een regenbui een loodslabbe op.
  • Stuiknaden van daktrimmen. Veelal zijn hier al van afstand lekstrepen te zien.

Inzicht plat dak vernieuwen dankzij dakinspectie

Goed onderhoud kan een plat dak vernieuwen voorkomen. Daarnaast is het aan te raden regelmatig een inspectie van het dak te laten uitvoeren. Zo’n dakinspectie toont aan of er sprake is van gebreken of achterstallig onderhoud. We inspecteren dakranden en de algehele staat van de dakbedekking.

Ons rapport maakt duidelijk of het tijd is een plat dak te vernieuwen en geeft u een goed inzicht wat te doen op korte of lange termijn. Uit ervaring is gebleken dat kleine reparaties van de dakbedekking op platte daken grote onkosten en onverwachte daklekkage’s kunnen voorkomen.

Vragen over een plat dak vernieuwen?

Heeft u vragen over een plat dak vernieuwen? Vraag een dakinspectie aan. Dit kan gemakkelijk en snel via een contactformulier, of door contact op te nemen met 06 14 17 77 41. VDP Dakbedekking staat voor u klaar!

Nieuws

 

onze daken zijn duurzaam in elk opzicht

Duurzaam in 2017,

veel mensen zijn er al mee bekend, het is de tijd van witt…

Lees meer

Meer nieuws

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]