Witte daken in Rotterdam

Een plat dak wordt over het algemeen bedekt met bitumen of dakleer. Op warme dagen met veel direct zonlicht is het mogelijk dat het oppervlakte van deze dakbedekking oploopt tot 80 °C! Om het dak (en dus de ruimte eronder) daarna 1 graad lager te krijgen, is 3 keer zoveel energie nodig dan als dezelfde constructie 1 graad verwarmd zou moeten worden (bijvoorbeeld in de winter). Met een witte dakbedekking kun je aanzienlijk besparen op je koelingskosten, of je huis of bedrijf gewoon een stuk aangenamer maken in de zomer. VDP Dakbedekking in Rotterdam heeft diverse technieken om witte platte daken te maken.

Een wit dak: een doeltreffende en goedkope manier om te koelen

Er zijn verschillende manieren om een wit dak te verkrijgen van hoge kwaliteit. Zo kunnen er kunststof platen worden geplaatst. Ook kunnen wij een speciaal wit dakleer op je witte dak installeren. Het is ook mogelijk mo een witte coating op je bestaande dakbedekking aan te brengen. Met een wit dak worden de zonnestralen weerkaatst en warmt het dak dus niet op. Met een wit dak zorg je voor een temperatuurdaling van minimaal 5 °C. Je maakt hiermee niet alleen je eigen pand aangenamer, het heeft ook invloed op de opwarming van de stad. Het is niet moeilijk voor te stellen dat je met een wit dak minder stroom zult verbruiken voor het koelen van je huis. Denk aan de airconditioning of ventilator die uit kan blijven staan. Combineer je een wit dak met zonnepanelen, dan zullen deze een hoger rendement opleveren. Hoe lager de temperatuur van de panelen, hoe beter deze functioneren.

20160125_13463

Een wit dak laten installeren in Rotterdam

En het installeren van een wit dak is werk voor een vakman. VDP Dakdekking heeft veel ervaring met witte daken. Ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op. We vertellen je graag hoe we jouw dak energiezuiniger kunnen maken met een witte dakbedekking of coating. Zit je er volgende zomer lekker koel bij!

Bereikbaarheid

Wij zijn 24/7 bereikbaar om u te helpen met uw problemen rondom het dak. Na 17:00 zijn wij alleen bereikbaar voor noodgevallen.

Vdp dakbedekking
sasboutstraat 146
2614 CV Delft

Email:     info@vdpdakbedekking.nl

Telefoon:   +316-14177741

Wij zijn 24/7 beschikbaar om u te helpen.

Belons +316-14177741